Personskyddet i förarhytten

1 inlägg 0 nya
Lars47Personskyddet i förarhytten
Personskyddet i förarhytten

Alla personbilar krocktestas, men det är betydligt färre tester på husbilar? Läste för något år sedan att Fiats original förarhytt hade fått bra resultat i något test i halvintegrerade bilar, men något RESULTAT från tester som utförts på helintegrerade utan original förarhytt har jag inte sett. Varför?
För några år sedan krockade en halvintegrerad husbil, i närheten av Östersund,med en ganska stor älg. Bilen blev så illa tilltygad att den aldrig mer kom ut i trafik, men båda personerna i förarhytten klarade sig bra. Polisens kommentar på plats : " I en helintegrerad bil hade det med stor sannolikhet inte slutat lika bra ".
Vid en olycka mellan en helintegrerad husbil och ett annat fordon på E4 mellan Sundsvall och Hudiksvall för något år sedan skadades personerna i husbilen svårt. En bidragande orsak kan delvis bero på att den nedsänkbara bädden över förarhytten lär ha kollapsat vid kollisionen. Hoppas det finns någon som kan ge mer och aktuell information i frågan.
Lar-Eric / Sundsvall

Lars47

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.