Bild
Nästa artikel
Zick väckte uppståndelse i sin folkdräkt även om det inte är ovanligt med människor i traditionella kläder i Tyskland.
Zick väckte uppståndelse i sin folkdräkt även om det inte är ovanligt med människor i traditionella kläder i Tyskland.

Alpcamping med tradition

TYSKLAND

På mässan i Stuttgart träffade vi på Armin Zick som gjorde reklam för sin camping vid Zugspitze i södra Tyskland. Vi blev både nyfikna och överaskade när vi tittade lite närmare på vad denna prisbelönade camping erbjuder!

Det visade sig att Armin Zick är den som äger Alpen Caravanpark i Tennsee i södra Tyskland. Eftersom han även kunde prata bra  svenska undrade vi varför och han berättade då för vår chefredaktör Jimmie Öbom att han hade jobbat på hotell Ambassadeur i Stockholm i sex månader 1957. Imponerande att fortfarande kunna bra svenska tyckte Jimmie och fick en spännande pratstund!

Den sedan 60 år vackert belägna campingen vid foten av Zugspitze, Tysklands högsta berg med en höjd av 2960 meter, är belägen precis vid gränsen till Österrike, i princip rakt söder om München. Alpmiljön är som alltid väldigt naturskön men därutöver har Armin Zick byggt upp en trevlig camping. Bland annat har han byggt en egenkonstruerad och innovativ latrinstation som vi strax ska återkomma till.

Bland ett otal aktiviteter har han dragit igång en seniorverksamhet som lockar många under den inte fullt så turisttäta delen av säsongen. Att kunna besöka platser som den här mellan Zugspitze och Alpenwelt Karwende när skolbarnsföräldrarna måste upp och se till att barnen kommer iväg till skolan möjliggör att det blir en helt annan naturupplevelse. Och här finns mycket att sysselsätta sig med som är väl beskrivet på deras hemsida.

Campingen har också en gedigen lista på priser de fått. De första priserna delades ut 1993 av French Motoring Association som då utsåg dem till “1993 Campground of the Year”. Sedan följde utmärkelserna slag i slag. Det är German DCC camping club, Karwendelbahn AG, ADAC, EMAS, German Tourist Association, Exemplary Bavarian Campsite, ADAC Camping and Caravaning Award, Caravaning magazine, Zoover Award – Bayerns bästa camping fram till förra årets pris från camping.info och Top “5 tent” ECC rating. Utan rvekan kan man påstå att det är en imponerande lista på utmärkelser.


I omgivningarna finns otaliga väl uppmärkta vandrings- och cykelleder i alla svårighetsgrader. Har du inte egen cykel med dig kan du hyra elcyklar som gör turen extra lättrampad och inte långt bort finns ett inomhusbad som campingen samarbetar med.

Det som alla vill hatillgång till men få pratar om är en latrinstation. Armin Zick har utvecklat en egen lösning på problemet för att undvika dålig lukt och på köpet få en miljömässigt god hantering eftersom den inte behöver några kemikalier. Konstruktionen är patenterad och kallas ST-TOI och det är en stolt Armin Zick som kröner sin campingkarriär med att ha skapat denna året-runt-fungerande och enkelt användbara station för den vanliga typen av kasett-toaletter.


Det finns mycket mer att berätta om denna spännande camping men gå in på deras hemsida och läs mer!

Var?

Efter E533/väg2 vid Österrikiska gränsen rakt söder om München och öster om Garmisch-Partenkirchen

GPS: N47°29'25", E11°15'21"

Taggar: Mässor, Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.