Nästa artikel
Malibu I 441 LE
2019

Malibu I 441 LE

Publicerad 8 februari 2019 (uppdaterad 25 februari 2020)
Trots sina blygsamma mått känns det som allt har fått breda ut sig i denna bil. Möt Malibu i 441 LE!
Att Malibu och Carthago hänger ihop är ingen hemlighet. Det framgår tydligt om man vilar ögonen på deras husbilar, för de delar många egenskaper, både tekniskt och designmässigt. I år firar de fyrtio år som tillverkare och det hela startade med plåtisar, sedan länge finns även hel- och halvintegrerade husbilar på repertoaren. 

I 441 LE är med sina 665 cm i längd Malibus minsta modell och den är full av smarta detaljer och är i grunden robust konstruerad. Garaget tål exempelvis 250 kilos lastvikt och rymmer en moped och mer därtill. Bredden är 227 centimeter och höjden är 294 centimeter. I grundutförande, och med 3,5 tons lastvikt, uppges lastvikten vara 525 kilo. Det är inte illa men om det stämmer på pricken för de svenska modellerna kan vi inte svära på. Det går även att beställa modellen med ett 4,25 tons chassi för den som vill det. 

Det finns ett väl tilltaget dubbelgolv som kan nås både utifrån och inifrån bilen vilket ger bra stuvningsalternativ. Sittgruppen rymmer fyra-fem personer och normalt sätt brukar det finnas en nedfällbar säng längst fram. I just detta exemplar finns inte det vilket gör att bilen verkligen känns rymlig, dessutom finns överskåp längst fram vilket ger ”linerkänsla”.

Badrummet är något av ett förvandlingsnummer i sig med en lite udda formad dörr. Mellan de två långbäddarna bak finns en trappa som går att skjuta och de två garderoberna under sängarna är mycket lätta att komma åt. Enklast att förstå denna husbil är att kika på bilderna i bildspelet! 
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.