Är det nya Polar Blackline som någon vinner i vår tro?

Nästa artikel
Chans att vinna husvagn av jubilaren!
2024

Chans att vinna husvagn av jubilaren!

Publicerad 2024-02-12 06:17 (uppdaterad 2024-02-12 08:21)

Är det nya Polar Blackline som någon vinner i vår tro?

Är du den där killen/tjejen som är känd för att alltid ha tur? Då kanske du ska passa på att köpa husvagn nu för Polar ger nämligen bort en av sina sålda husvagnar.

Det svenska husvagnsmärket Polar firar 60 år i år. Deras första vagn rullade ut ur ladan i Strömsund år 1964, men bara något år senare flyttades tillverkningen till Dorotea där fabriken fortfarande är belägen.

Nu firas alltså 60-årsjubileet, bland annat genom att alla som köper en ny Polar hos någon av märkets återförsäljare från 1 februari till 31 maj har chansen att få den i jubileumspresent. Det enda man måste betala är vinstskatten. Läs mer om jubileumstävlingen här.
 

Favoriter från Dorotea!

Under 60 år har många husbilar, campers och husvagnar fötts på Polarfabriken i Dorotea. Här är några av dem, modellnamnen länkar till mer läsning:

Slutligen en vagn som byggdes i Dorotea under varumärket Solifer:

  • Solifer Artic 366 – länk till digital läsning för prenumeranter. Artic 366 var en minivagn för vinterbruk inspirerad av Polar 300. Bara 750 kg totalvikt trots vattenburen värme. Lastvikten blev 25 kg så majoriteten fick till slut 1000 kg totalvikt. Med dagens material som tygöverskåp och lätta chassin borde 300-serien från Dorotea få en ny chans. Artic 366 var före sin tid år 2009 och skulle passa perfekt till dagens elbilar och körkort trots att modellnamnet Artic är felstavat, eller?

Vill du veta mer om Polars historia så rekommenderas ett besök på husvagnsmuseet i Dorotea i sommar! Du hittar en artikel här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.