Bild
Nästa artikel

Färre kör bron i Sundsvall efter avgift

NYHETER

Trafikverket rapporterar att bilisterna flyr Sundsvallsbron efter det att avgifterna infördes. Dessa fordon kör nu återigen genom Sundsvalls centrum på gamla E4.

Nya siffror från Trafikverket som presenterades idag och redovisas av SR visar att trafiken över Sundsvallsbron ungefär har halverats sedan broavgiften infördes 1 februari.

Trafikverket följer noga hur bilisterna väljer att göra. Undersökningen visar att ungefär hälften så många kört över bron i februari jämfört med innan avgiften började tas ut.

Men enligt trafikplanerare Christer Karlson på Trafikverket går det inte att dra några faktiska slutsatser av resultatet eftersom underlaget är så litet, endast ett par veckor före och efter det att avgiften infördes.

Första dygnet efter det att bron öppnades och det var avgiftsfritt körde omkring 24 000 fordon över bron. Veckan innan avgiften infördes var det ungefär 14 000 fordon som körde över per dygn. Idag efter att avgiften införts väljer omkring 7 000 fordon bron.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.