Nästa artikel
Ford Transit Custom Nugget används vid Great Escapes-äventyr
NYHETER

Ford Transit Custom Nugget används vid Great Escapes-äventyr

Publicerad 31 oktober 2019 (uppdaterad 31 oktober 2019)
Fjäll. Äventyr. Friluftsliv och fricamping. Europas högsta vertikala bergvägg. Nu startar Fords äventyrsserie ”Great Escapes” där äventyrare tar sig till några av jordens mest utmanande och vackra platser och först ut är Norge med en Transit Custom Nugget. Kolla in Fords inspirerande video!

Ford lanserar olika fordon i en äventyrsserie de kallar ”Great Escapes” där äventyrare från hela världen får testa en rad fordon. Först ut är James Forrest och Nic Hardy, två äventyrare som tagit sig an Europas brantaste klättring vid norska Trollveggen (Trollväggen), med en Transit Custom Nugget som hem och färdmedel.

Resan startar i Alesund, det blir ett stopp vid stranden vid Gødoya och vidare via Atlanthavsvägen till ön Sekken där de tar sig till Trollveggen. Däremellan har äventyrarna klättrat, åkt kajak, cyklat och vandrat, omringade av häpnadsväckande fjordar och berg. En Transit Custom Nugget har varit deras färdmedel, hem och resesällskap. Fords film visar det häpnadsväckande vackra landsskapet men förstås även lite om husbilen som dock inte är i centrum av filmens budskap.

Äventyrarnas specialbyggda Transit Custom Nugget är framtagen med hjälp av Fords partner Westfalia. Denna Nugget är framtagen speciellt för Fords Great Escapes-koncept.

– När vi genomför det här äventyret i vår Nugget får vi ut det bästa av två världar: en äventyrs- och frihetskänsla blandat med hemmets komfort, säger Nic Hardy, en av äventyrarna.

– Allt har inte gått exakt som vi planerat, men det är ju också det som är en del av charmen. Hela grejen med att resa på det här sättet är att vi har med oss allt för att överleva, slappna av och utforska världen – ren och skär frihet. Sommaren börjar närma sig sitt slut nu men i Norge är dagarna fortfarande ganska långa, något vi ville utnyttja genom att fly vardagen för ett liv på vägen ett tag, säger James Forrest, den andre äventyraren.

Transit Custom Nugget börjar säljas i Sverige i början av nästa år. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.