Bild
Nästa artikel
Biltillverkare planerar konsortium för hackerskydd mot personbilar.
Biltillverkare planerar konsortium för hackerskydd mot personbilar.

Organisation ska hindra bilhackare

NYHETER

Tillverkare går samman för att förhindra framtida hackerattacker mot sina bilar. Modellen hämtas från flygindustrin och finansmarknaden.

Nya bilar antas bli vanligare mål för hackerattacker i takt med att tekniken blir mer internetuppkopplad. Attackerna skulle då riktas mot personbilar som kommunicerar information mellan varandra men också mot datalagrande, så kallade, molntjänster på internet.
 
Det är Automotive News som rapporterar att bland annat Toyota funnits med i bildandet av ett konsortium som syftar till att öka kunskapen om hur biltillverkare kan skydda sig mot hackerattacker. Inom organisationen skulle erfarenheter om hur man bäst utformar exempelvis brandväggar eller annan säkerhetsteknik kunna delas.

Arbetet kan vara igång redan om ett år och kommer då att fungera på liknande sätt som it-säkerhetssamarbeten inom flygindustrin och finanssektorn.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.