Bild
Nästa artikel
Tauernautobahn är knappt 20 mil lång och går från Salzburg till Villach
Tauernautobahn är knappt 20 mil lång och går från Salzburg till Villach

Österrike kollar ofta överlast

NYHETER

Allt fler länder har börjat kolla överlast på husbilar. På den viktiga nord-sydliga motorvägen A10/E55/E66 i Österrike har polisen regelmässigt börjat kolla detta på fordon över 2,5 ton.

Har du planer på att åka till Österrike på semester är det extra viktigt att du vet vad din husbil väger inklusive last. Vid Golling på den ofta valda motorvägen A10, Salzburg - Villach med namnet Tauernautobahn, har polisen nu en fast vågstation som används flera gånger per vecka.

A10 är en av de viktigaste förbindelserna genom Österrike i nord-sydlig riktning och ansluter till den välkända tunneln Karawankel. E55 går från Danmark till Grekland och E66 går från Sydtyrolen till sydöstra Ungern.

Lastvikterna på husbilar har börjat uppmärksammats i många länder och även den svenska polisen har sedan den 1 mars 2015 fått utökade befogenheter att stoppa husbiar från fortsatt färd vid överlast.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.