Nästa artikel
Thor Industries sätter upp höga mål
NYHETER

Thor Industries sätter upp höga mål

Publicerad 15 oktober 2019 (uppdaterad 15 oktober 2019)
Thor Industries, som nyligen köpte Hymer, har satt upp nya långsiktiga finansiella mål för en utökad internationell ledarskapsposition. Allt andas framtidsoptimism, kolla in deras konceptfordon!

Thor Industries kanske inte klingar lika bekant som Erwin Hymer Group men är det bolag som efter en längre tids sökande från Erwin Hymer Group gick in med kapital i det anrika familjeföretaget. I samband med förvärvet uppdagades ett försök till bedrägeri i ett amerikanst dotterbolag, Roadtrek, till Erwin Hymer North America vilket blev uppmärksammat och även påverkade själva övertagandet. Thor Industries äger även det välbekanta Airstream.

Nu har Thor Industries presenterar sina nya långsiktiga finansiella mål fram till 2025 där de siktar på en nettoomsättning om 14 miljarder USD per år och bruttomarginalmålet sätts till sexton procent. Därutöver sätts målet för kassaflödet till att det ska generera över tre miljarder USD i kumulativ nettokassa från verksamheterna.

I pressmeddelandet heter det vidare att bolagets strategiska målsättning på lång sikt syftar till att åstadkomma detta samt en utökad internationell ledarskapsposition inom fritidsfordonsområdet. Dometic, som är en stor leverantör till Thor Industries, steg på börsen i samband med informationen medan Thor Industries föll måttligt.

Att Hymer har expansiva planer visas inte minst genom att de nyligen visat upp två uppmärksammade konceptfordon, kolla in de två videofilmerna och bildspelet om du inte redan gjort det!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.