Bild
Nästa artikel
Restips: Hymer ställer till med fest

Restips: Hymer ställer till med fest

TYSKLAND

Den 15-16 augusti blir det nostalgiskt i Bad Waldsee! I dagarna två blir det dans och veteraner, stämning och museibesök. Här ska det bli som det var på 60-talet!

Hymer som ligger i sydvästra Tyskland ställer till med nostalgisk fest den 15-16 augusti 2015! Det blir såväl smått som stort, husbilar som husvagnar från en tid då campingen inte var så förfinad som den är idag. Istället var det färgglatt, vilt och häftigt! Det var då Folkabussar i hippieskrud erövrade världen och nu återupplivas eran vid Erwin Hymer Museum i evenemanget Summertime!

Som du redan förstått blir du förflyttad till denna era på specialutställningen men därutöver visar museet det mobila boendets utveckling från dess början. Utanför museet njuter du av grillat kött, tyska korvar och god tysk öl. Nedanför entrén tar utomhusutställningen vid och där träffar du även ägarna till alla nostalgiska pärlor. Behöver du tips om renovering står museets verkstad till tjänst med det, de om några har ju en bred erfarenhet efter att ha ställt i ordning alla museets pietetsfullt renoverade objekt.

Dessutom kan du som förstår tyska njuta av historier från den tid det begav sig men klarar du inte tyskan kan du ändå njuta av kvällens dans. 

Barn har fri entré båda dagarna och vuxna betalar museets normala inträdesavgift. Det finns också ett rabatterat 2-dagars biljett.

Har du själv en 35-årig släpvagn, husvagn eller husbil och känner för att vara en del av denna mobila veteranutställning har du möjlighet att delta efter det du anmält ditt intresse till Erwin Hymer Museum! Mer information för deltagare finns på museets hemsida.

Dessutom får du inte missa att besöka den trevliga lilla orten Bad Waldsee en halvtimmes gångväg från museet. Där njuter du av de trevliga gångvägarna runt sjön och en genuin tysk miljö.
Var?

Väster om Memmingen efter A96.

Ställplats finns i anslutning till museet.

GPS: N47°56'14", E9°45'35"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.