Bild
Nästa artikel

Restips: Julmarknad i Sölvesborg

BLEKINGE

Fredag 29/11 inleds årets julmarknad i Slottslängorna. Programmet är fullspäckat och bjuder bland annat på julstök för barnen, musikframträdanden och försäljning av lokala delikatesser.

Julmarknaden inleds under fredagseftermiddagen med att Gammelstorps-Ysane PRO-kör sjunger in julen. Därefter bjuds det på stämningsfull konsert med musikskolans lärare och Luciatåg med kyrkans miniorer från Sölvesborg. Under både lördagen och söndagen bjuder tomtemor in barnen till julstök och pyssel i glashyttan. Och på plats i stallet finns tomten för att träffa barnen och ta emot deras önskelistor.

I kommunens bod kommer det i år att finnas en tavla där besökarna kan skriva vad de önskar sig i julklapp av kommunen. ”Sölvesborgs invånare har massor med bra förslag och idéer på hur vi ska utveckla kommunen och på det här sättet vill vi försöka fånga upp en del av dem. Vi hoppas på både roliga och spännande förslag, som tillsammans också kommer skapa ett fysiskt konstverk”, säger Sofia Lindqvist-Lacinai.

Musikuppträdandena fortsätter under hela helgen med framträden av musikskolans elever, Sölvesborgs Vokal-Ensemble, Johanna Stengren Gammelstorps-Ysane församlings barnkör och Lukas Wägbo. Det blir också ponnyridning, försäljning av hantverk och lokala juldelikatesser såsom rykande färskt bröd och rökt fisk. Som avslutning på julmarknaden blir det under söndagseftermiddagen godisregn med tomten.

Julmarknaden hålls av tradition på Slottslängorna. Lagom till marknaden dekoreras de gamla längorna med granar, ljus och annat julpynt för att skapa en stämningsfull miljö.

Julmarknaden kostar 30 kr för vuxna och är gratis för barn under 12 år i målsmans sällskap.

Slottsvandring

Under julmarknaden kan du passa på att gå en historisk slottsvandring i slottsparken med  Marlene Holmqvist som guide. Biljetter finns att köpa på Medborgarkontoret eller i entrékassorna på julmarknaden

Pris 30 kr, lördag och söndag kl 14.00.
Samling och avslutning vid Slottsrestaurangen.
 

Taggar: Evenemang, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.