Nästa artikel
Frankia Platin Pure med drömsoffa
Husbilar

Frankia Platin Pure med drömsoffa

Publicerad 2024-04-09 07:00
Är det en husvagn? Nej, det är helintegrerade Frankia Platin Pure I 7400 Plus, med smart planlösning.

För den som funderar på husbil, men har svårt att släppa soffan i husvagnen, kommer Frankia med ett alternativ.

I nya helintegrerade Frankia Platin Pure I 7400 Plus finns en minst sagt generös hörnsoffa, som tar upp halva husbilen. Åtminstone känns det så när vi tittar in i den på CMT i Stuttgart. Den inbjuder till långa soffhäng.

Planlösningen är speciell, som en korsning mellan en alkov och helintegrerad. Men frågan är om den inte är på frammarsch? För faktum är att även Morelo presenterade en liknande inredning på den tyska mässan. Läs mer om den här!

Häng med in på en rundvandring i fina Frankia Platin Pure!

Direkt till höger om dörren ligger köket och efter den soffan, en planlösning som är som gjord för umgänge. Men låt oss först stanna upp och kolla in den smarta luckan för skoförvaring precis när man kommer in.

Köket har trelågig spis, kyl, separat frysfack och ugn. Här är det meningen att man ska stå och laga mat medan gästerna myser i soffan. Ordet gäster är valt med avsikt, den här husbilen har endast två bäddar och två bältade platser – så även om det säkert går att sova på soffan finns det ingen plats för extra passagerare.

Lägg särskilt märke till den smarta tv-lösningen. När tv:n inte används går den lätt att fälla undan, vilket ger utrymme för en mer generös storlek på skärmen.

Sovdelen då? Jo, det är här alkovkänslan infinner sig. Bädden är nämligen en taksäng som fälls ner över framsätena, med en smart liten hylla och bra belysning. Den går att skärma av från resten av bodelen med en skjutdörr.

Skjutdörren innebär också att den separata duschen och toaletten kan ”byggas ihop” till en eget hygienutrymme om man stänger den – och drar upp toalettdörren till max.

Man kan med andra ord säga att Frankia Platin Pure I 7400 Plus är en trerummare på hjul: sovrum, badrum och kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Allt byggt på Mercedes-chassi med Aldevärme, vilket borde borga för komfort. Och inte att förglömma, ett rejält garage.

Frankia Platin Pure I 7400 Plus

Basfordon: Mercedes Sprinter
Växellåda: 9-stegad automatlåda
Totalvikt: 5500 kilo
Längd/bredd/höjd: 7760/2300/3090 mm
Uppvärmning: Alde vattenburen värme
Vatten: 160 liter
Gråvatten: 130 liter
Sängar: 2
Bältade platser: 2

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.