Nästa artikel
Restips: Söderköpings gästabud
Restips

Restips: Söderköpings gästabud

Publicerad 27 augusti 2013 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Med början den 30 augusti hålls det gästabud i dagarna tre i Söderköping. Staden i sig är dessutom väl värd ett besök med sin gamla trähusbebyggelse som ger en trevlig inramning till arrangemanget.

 

Det är lite tidigare i år - redan den 30 augusti öppnas, för åttonde året i rad, portarna för Söderköpings Gästabud. I dagarna tre bjuds det till en riktigt härlig fest med gycklare, marknadskrämare, riddare, musikanter, hästar, hundar och annat löst folk.

I år får du inte missa att besöka Magikergränd, där drakar, trollformler, flygande föremål och andra underliga saker för både stora och små blir verklighet på en vacker bakgård vid Storgatan.

Marknaden vid S:t Laurentii kyrka breder ut sig mer och mer och många spännande och vackra varor bjuds ut till de som så önskar. God och närande medeltidsmat finns på Rådhustorget och i många av stadens restauranger. Musik spelas precis överallt och gycklare rör sig runt i staden med sina konster och tricks.

Fredag- och lördagkväll bjuds det på eldshower på flera olika platser runt om i staden. Och vad är väl ett gästabud utan ett tornerspel?

I Brunnsparken rider de djärvaste och mest utmanande riddarna i vilda uppvisningar och kamper. Strax intill skjuter Yngve Trötts pilbågsskyttar pricksäkert och långt.

NoMeMus – vår nordiska musikfestival – fokuserar i år på musik från 1400- och 1500-tal. Som vanligt medverkar professionella ensembler från både Norden och länderna runt Östersjön.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.