Bild
Nästa artikel
ÖSTERRIKE

Restips: Heiligenblut och Gross Glockner

Publicerad 14 augusti 2013 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Få ställen i Alperna erbjuder så spektakulär miljö som Gross Glockner. Här hittar du även murmeldjur i glaciären på Franz Josephs höhe och så får du inte missa Heiligenblut på sydsidan. En ort som utvecklats till sinnebilden för ett alpsamhälle.

Heilgenblut ligger underbart vackert i en dal på 1300 meters höjd i Kärnten några hundra meter under den södra infarten till Hochalpenstrasse. Den trevliga byn domineras helt av kyrkan som byggdes på 1300 och 1400 talet.

Den för byn överdimensionerade kyrkan i gotisk stil innehåller även ett relikskrin som tros innehålla några droppar av Jesu blod, därav namnet på byn som översatt betyder "det heliga blodet".

Här finns även ett vackert vattenfall med 70 meters fallhöjd och du kan ta linbanan upp till alptopparna, eller varför inte bege dig upp till någon av alphyddorna och njuta av atmosfären i flerhundraåriga byggnader över en tallrik äkta gulaschsoppa.

Har du vägarna förbi ska du inte missa Glocknerlamm-Fest som hålls i september.

Här finns en camping nere vid floden med utsikt både mot kyrkan och alptopparna. Tvättmaskiner och restaurang/bar hör till anläggningen som är ovanligt välordnad.

Det här är en plats du inte bör missa på Europaresan!

Har du själv tips på trevliga platser så får du gärna maila oss på redaktionen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.