Nästa artikel
Mässan CMT har öppnat portarna
CMT2015

Mässan CMT har öppnat portarna

Publicerad 17 januari 2015 (uppdaterad 19 januari 2015)
Det som marknadsförs som världen största fritidsmässa öppnar sina portar för allmänheten idag. Gårdagen var dock inte mindre hektisk för pressfolk!
Mitt bland snickrandet på montrarna glider journalisterna runt på Camping Motor Touristik för att nosa upp det som de inte hunnit få nys om före mässan. Klockan kollas ständigt för att komma i tid till alla presskonferenser och få detaljerna runt det nya och det är inte sagt att det som är mest spännande att berätta om visas först.

Att mässan är viktig för de flesta fabrikat har vi berättat om tidigare och Knaus-Tabbert är det första företag som någonsin på denna mässa hyrt en hel hall för att visa upp sina nyheter men även Carthago satsar mer än de andra.

Vi har vår chefredaktör Jimmie Öbom på plats för att berätta om vad som händer och under mässans gång kommer vi att redovisa vad han ser så följ oss lite extra noga de kommande dagarna. Bara det faktum att 241 000 personer förra året kom för att titta på mässans ungefär 2000 utställare säger väl en hel del om vikten av denna mässa!

Att resa med husbil har aldrig varit mer populärt än idag, både Carthago och Dethleffs tar tag i detta och satsar på uthyrning, något som båda fabrikatens företrädare var ivriga att meddela under gårdagens presskonferenser. Bra, inte bara för nytillkommande utan även för de som vill se ett land längre bort utan att köra hela vägen eller den som vill känna på en ny planlösning innan ett köp. Möjligheten att ta biltågen, Autozug, försvinner till 2017 så det är två säsonger kvar att utnyttja denna möjlighet.

Passa även på att följa oss till olika spännande resmål, både när och fjärran! Små pärlor som vi gärna delar med oss av. Men det finns även mer omfattande resereportage där vi lägger upp en genomtänkt rutt som knyter ihop olika smultronställen. Här nämner vi gärna Tyskland eftersom mässan hålls i Stuttgart. Varför inte ta en tidig tur för att möta våren i södra Tyskland? Förra våren mötte jag våren vid Mosel och då var det 23 grader den sista mars. Mycket stolta blev vi på mässan i Jönköping då ett par som följt vår rutt runt Tyskland gav den omdömet "den bästa Tysklandstur vi gjort!".

Välkommen att börja följa oss från mässan!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.