Bild
Nästa artikel
Cabby har inte fått grönt ljus än

Cabby har inte fått grönt ljus än

NYHETER

Efter gårdagens förhandling i Värmlands Tingsrätt meddelades att inget beslut ännu är taget om husbilstillverkaren Cabbys framtid. Trots detta har vissa media gått ut med andra uppgifter vilka inte är korrekta.

Osäkerheten runt Cabby har ännu inte tagit slut och enligt Birgitta Sundqvist på Värmlands Tingsrätt överväger rätten att låta domaren komma med ett klargörande, dock ej beslut, under dagen för att få stopp på de felaktiga ryktena om ett godkännande från rätten. Birgitta Sundqvist bekräftar följaktligen de uppgifter som vi fick av Värmlands Tingsrätt under gårdagen och som finns i vår artikel som publicerades då.

Beslutet kommer att offentliggöras onsdagen den 21 januari 2015 klockan 11.00.

Hon medger dock att det mesta tyder på att rätten kommer att ge Cabby möjlighet att genomföra ackordsuppgörelsen men fram tills den 21/1 finns inget beslut från rätten.

Katarina Karlsson på advokatfirman Allianz tar samtalet för den bortreste rekonstruktören Henrik Nilsson men har ingen kommentar avseende de felaktiga pressuppgifterna. Dock meddelar hon att tillräckligt många leverantörer godkänt uppgörelsen och säger att rätten skall ta "det formella" beslutet som meddelas den 21 januari.

I en intervju i Värmlands Folklad skriver de igår att Henrik Nilsson sagt följande
– De (fordringsägarna, HH:s kommentar) har varit väldigt tillmötesgående. 80 procent av fordringsägarna som står för 95 procent av kapitalet har gått med på uppgörelsen.

Sveriges Radio går ut med felaktig eller i vart fall grovt missvisande information om att Tingsrätten redan tagit beslutet när de skriver
- när Tingsrätten igår beslutade sig för att godkänna ackordsuppgörelsen
- Ingen konkurs för Cabby
vilket de alltså ännu inte gjort även om det ser ljust ut.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.