Nästa artikel
Husbilen får stå varmt över natten!
Blogg: Vinter i plåtis 6

Husbilen får stå varmt över natten!

Publicerad 2024-02-17 11:08 (uppdaterad 2024-03-01 08:26)
Räddaren i nöden heter Fritidsmetropolen i Umeå som ställer upp och ger akutplats till vår frostskadade plåtis – Tack!

Det är med viss lättnad vi rullar in i den stora rekondhallen hos Fritidsmetropolen söder om Umeå där Felix Lindgren tar emot. Äntligen dags för en rejäl upptining av det vattensystem som eventuellt kan ha fått några isproppar.

Planen är att låta bilen stå i lokalens 20 plusgrader över natten och hämta den på morgonen när personalen låser upp. Under resten av resan kör vi med torrlagd bodel. Dunkvatten alltså.

Fritidsmetropolen är ett familjeföretag som ägs av Patrik och Ann Lindgren längst till höger. Sonen Felix och dottern My jobbar också i företaget som har åtta anställda.

Företaget grundades 2007 av Patrik och Ann och 2013 flyttade man till lokalerna i Degernäs, strax söder om Umeå.

De säljer husvagnar från Polar och Hobby samt husbilar från Bürstner och Sunlight i de stora lokalerna på 4000 kvm.

Markområdet är 17 500 kvm vilket gör att Fritidsmetropolen har en av norra Sveriges största anläggningar med cirka 100 fordon i lager.

De har också en populär ställplats med tiotalet eluttag och eget servicehus med dusch, toa och tvättmaskin. Där finns också en del promenadtips och turistinformation. Boka här!

Vid vårt besök imponerades vi av det äldre paret från Nederländerna som inte räds svensk vinter i denna lilla hembyggda campervan.

Tillbehören är en viktig del och i oktober körde de igång webbshopen Fritidsmetropolenonline.se med produkter och reservdelar från KamaFritid, Holiday Fritid och Moovera mfl. Även original reservdelar till Bürstner, Sunlight, Polar, Solifer, Cabby och Hobby.


– Vi hade datafirma med stor webbshop före 2007 och jag tror att det här kan bli bra. De packar redan ordrar för fullt och försäljningskurvan är brant stigande, säger Patrik Lindgren.

Delvis tack vare läget 5 km från Umeå Flygplats är uthyrningen via McRent viktig. Många turister från Sverige och andra länder vill se Norrland i hyrd husbil.

– Nu på vintern hyr vi nästan bara ut plåtisar, säger Felix, som är uthyrningsansvarig.

Varför är plåtisar populärast på vintern?
– Jag tror att det är för att de känns lättare att köra för nybörjare på smala vintervägar. De är ju nästan som vanliga personbilar, säger han.

Vi tackar Fritidsmetropolen för deras varma hjärtan och varma lokaler!  Och när jag nu tänker efter... med ett par halvintegrerade undantag och två Morelo lyxbjässar har jag nästan bara sett utländska plåtisar på vägarna under den här vinterresan i Norrland.

Men resan tar förstås inte slut än! Nej vi har flera äventyr kvar som väntar och vi byter bara vattensystem och väderstreck. Nu blir det vilda västern och 44 mil till vår nya återvändsgränd vid vägens slut. Ett bra alternativ till Nordkap.

Vägen sju älvar – here we come!

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.