Bild
Nästa artikel
Kampanj på färjor till Tyskland

Kampanj på färjor till Tyskland

NYHETER

Mysiga hansastäder, pulserande storstäder, sol- och badparadis och fartfyllda nöjesparker. I Tyska Turistbyråns och Stena Lines gemensamma sommarkampanj får du fördelaktiga priser på båtresan till Tyskland.

Tyskland erbjuder stränder, mysiga byar, alptoppar, vinodlingar och gastronomiska upplevelser. Nu plussar Stena Line på listan med en kampanj på färjorna.

Tysklands charmiga hansastäder är rika på historiska byggnadsverk, karakteristiska gavelhus och praktfulla rådhus. Vi har skrivit om både de och andra trevliga resmål och hela vägförslag för dig som vill ha hjälp med allt som finns att uppleva i mysiga Tyskland.

Vill du inte åka så långt finns massor att uppleva i de norra delarna men det är inte särskilt långt till Bayerns böljande landskap eller Rhen och Mosels vindistrikt. 

Wismar i norr ståtar med Nordtysklands största torg där många evenemang äger rum, däribland Schwedenfest den 20-23 augusti som anordnas årligen till minne av att staden länge var svensk. Både Wismar och Stralsund finns med på UNESCO:s världsarvslista och Greifswald, som ligger mellan öarna Usedom och Rügen, erbjuder ett av Tysklands vackraste segelområden.

Hela Östersjökusten är fullt med badparadis som havsbadet Warnemünde. I Neubrandenburg kan du njuta av den välbevarade ringmuren och de små korsvirkeshusen som är omsorgsfullt restaurerade och idag rymmer gallerior, butiker och mysiga krogar. Missa inte heller ett besök i Mecklenburgs huvudstad och äldsta stad, Schwerin. En fjärdedel av ytan är vatten och på en ö mitt i stadens sjö tronar Schwerins vackra sagoslott.

På Rügen, som kallas för Tysklands Riviera, hittar du fantastisk natur, bokskogar och vita kritklippor. Här kan du njuta av allt från långa sandstränder och härliga strandpromenader och nationalparken Jasmund.

Våra vägförslag hittar du under relaterade artiklar där du även hittar länkar till besöksvärda orter.

Du kan läsa mer och boka din sommarresa på http://www.stenaline.se/till-tyskland.

Taggar: Nyheter, Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.