Bild
Nästa artikel
Med husbil till Tyskland på 2,5 timmar

Med husbil till Tyskland på 2,5 timmar

NYHETER

Rederiet FRS startar inom kort en ny färjelinje på sträckan Ystad till Sassnitz, premiären är redan den 17 september 2020. Det blir därmed det snabbaste sättet att ta sig till Tyskland.

Ska man ta sig till Tyskland via Danmark tar resan en bra stund men nu kommer ett snabbt alternativ när rederiet FRS tar höghastighetskatamaranen Skåne Jet i trafik den 17 september. Med plats för 700 passagerare och två avgångar per dag, från torsdag till söndag, kan det komma att bli ett starkt alternativ och dessutom anlägger färjan på Rügen där man kan passa på att uppleva den vackra nationalparken Jasmund och är startpunkten för ett flera hundra mil långt och spännande alternativ till Autobahn, Alléenstrasse. 

Katamaranen körs i ett energisparläge och ger då en restid på 2,5 timmar men den teoretiska toppfarten är hela 44 knop. Redan nu kan man boka biljetter via hemsidan till premiären den 17 september fram till säsongsavslutningen den 1 november. När färjan är i drift kan biljetter även köpas i färjeterminalen men FRS uppger att det blir billigare att boka online. Våren 2021 tas färjan i ordinarie drift efter den testperiod som nu inleds och då ska resekonceptet utvecklas vidare och ytterligare anpassas till resenärernas behov.

210 bilar, husbilar och bussar får plats och under resan erbjuds en stunds avkoppling i någon av restaurangerna eller om man hellre vill göra inköp i någon av butikerna.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.