Bild
Nästa artikel
Inre backspegeln snart ett minne blott

Inre backspegeln snart ett minne blott

PRYLAR

Nyligen har yttre backspeglar på vissa bilar ersatts med en skärm inne i bilen som i stället visar en kamerabild. På så sätt undviker man luftmotstånd men ett annat användningsområde är den traditionella inre backspegeln. Därigenom kan man trolla bort husvagnen eller se igenom husbilen.

I år introducerades yttre backspeglar inne i husbilen och lösningen heter kamera och skärm. Än så länge är det en udda företeelse i husbilsvärlden men lösningen har redan använts ett par år på lastbilar. Likaså finns backkameror sedan länge och där visas som bekant bilden på infotainmentskärmen. 

Det som är nytt nu är realtidsvisning på en skärm som ser ut och fungerar som en inre backspegel och kan köpas som tillbehör. Det gör att en husbil där man är hänvisad till yttre backspeglar på samma sätt som en bil som drar en husvagn får samma bakåtsikt som en vanlig personbil. Tekniken gör att det blir betydligt enklare att ha kontroll över trafiksituationen, även för vissa personbilar vars bakrutor har en mer estetisk än praktisk funktion.

I prototypform har tekniken visats upp i olika former under de senare åren men nu råkade vi på en produkt som finns till salu. Den har dessutom en rad andra funktioner som dash-cam med inspelning men vad som i första hand drog till sig vår uppmärksamhet var möjligheten till fri bakåtsikt.

På deras hemsida kan du kolla in ytterligare detaljer, se deras reklamfilm och möjligen blir det så att en vanlig inre backspegel i husbilar och dragbilar en vacker dag är ett minne blott. 

Taggar: Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.