Bild
Nästa artikel
Neuschwanstein är som ett sagoslott beläget i sydvästra Tyskland. Här är det dessutom nära till flera intressanta platser som Moseldalen.
Neuschwanstein är som ett sagoslott beläget i sydvästra Tyskland. Här är det dessutom nära till flera intressanta platser som Moseldalen.

Tysk app för att hitta camping

TYSKLAND

Sitter du och planerar en semester i Tyskland? Då kan en app för att hitta rätt bland de över 750 campingar som finns säkert vara till stor hjälp. Med en filterfunktion hittar du lätt precis den camping som är din favorit!

För att hitta rätt bland alla platser finns appen camping.info, här för iPhone och här för android. Det finns även en broschyr att inspireras där du hittar några av Tysklands härligaste campingar.

Du ska inte missa att gå in på den här länken där du hamnar på en engelskspråkig sida med en sökfunktion bland 746 campingar. Det underlättar om du vet namnet på den tyska delstat du ska besöka, Tyskland delas som bekant in i förbundsstater på motsvarande sätt som USA även om vi i Sverige sällan har klart för oss var de olika delstaterna heter och är belägna. Låt dig dock inte avskräckas av det, sökfunktionen är välgjord och kompletterad med en interaktiv karta där du kan klicka dig vidare till en viss geografisk plats om namnen känns obekanta.

Filterfunktionen är mycket omfattande, kanske den mest omfattande vi sett, och med den som hjälp hittar du exakt den typ av camping du vill ha där du exempelvis kan välja enbart citynära, sjönära, barnvänliga ända ner till enbart campingar som erbjuder tvättmaskin och torktumlare. Kombinationsmöjligheterna i filtret är närmast oändliga med 57 (!) urvalskriterier utöver fyra betalningssätt. Då har vi ändå inte räknat in de sex grundvalen.


Även för dig med husbil som vill stå på en ställplats är urvalet stort, allt fler campingar erbjuder ställplatser i anslutning till campingen. Självklart tar du filtret till hjälp om du vill hitta en sådan och det är inte inräknat i de andra 57 filtreringsmöjligheterna.

Vi har många tips på trevliga resmål i Tyskland på vår hemsida där du kan låta dig bli inspirerad om platser som intresserar dig. Tyskland är ett fantastiskt semesterland, oavsett om du gillar storstäder, små städer med oanat vacker arkitektur, vandring, slott eller nischade turer som för vin och slott. Trevlig resa!

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.