Nästa artikel
De här artiklarna lästes mest under 2020
NYHETER

De här artiklarna lästes mest under 2020

Publicerad 4 januari 2021 (uppdaterad 4 januari 2021)
Det är många som följer vad som händer i branschen via vår hemsida men några artiklar är förstås mer lästa än andra. Här är tio-i-topp-listan för 2020!
Körkortsregler och skattefrågan engagerar mer än annat men även tekniksprång och Kabes nya fabrikat Affinity finns på topplistan. Har du missat någon av artiklarna ska du förstås se vad andra tyckt varit extra intressant!


1 Det här gäller för de som redan har B96, BE, C1 och C1E

Den 1 november ändrades reglerna för B96, BE, C1 och C1E vad gäller det begränsande villkoret för automatväxlad bil. Så här gör du för att uppgradera.

2 Billiga husbilar blev dyrköpta erfarenheter

Det som låter för bra för att vara sant är förmodligen inte sant. Så skulle man kunna sammanfatta ett erbjudande om att köpa sin husbil momsfritt genom att först hyra för att sedan köpa. Skatteverket upptäckte upplägget och skickade en extra räkning på ett ansenligt belopp.

3 Dags för ny skattehöjning för husbilar

Skatten för husbilar är ett ämne som rör upp känslor och nu är det dags för ytterligare en höjning. Det är den tredje i ordningen och samtidigt aviseras en fjärde.

4 Domstol tillåter husbil på egen tomt

Frågan om, och när, det krävs bygglov för att ställa upp sin husbil eller husvagn på den egna tomten i anslutning till befintlig fastighet har stötts och blötts ett tag. Nu har dock ett fall avgjorts i Mark och miljödomstolen i Växjö.

5 Mercedes Benz visar lastbil som drivs med flytande väte

Mercedes fortsätter att satsa på bränsleceller för tyngre fordon och deras nya tunga lastbil med en räckvidd på hundra mil ska börja kundtestas redan 2023. Sedan tidigare finns en produktionsfärdig Sprinter med motsvarande teknik.

6 Nya uppkörningsregler för B96, BE, C1 och C1E

Den som har körkort för personbil med manuell växellåda ska kunna göra körprov för fler behörigheter med ett automatväxlat fordon utan att körkortet begränsas till automatväxlat fordon.

7 Pinsam miss hos Transportstyrelsen

Har du en husbil med malusskatt? I så fall ska du ändå inte glädja dig för mycket om du kollar nästa års skatt, åtminstone ska du inte tro på Transportstyrelsens uppgift om att skatten blir en krona.

8 Nya besked om husbilsskatten

Undantaget för husbilar i det nya skattesystemet kan dröja till mars 2021 och även bli minde flexibelt än vad många hoppades på.

9 Dragkrok har nya regler

Vår förlagskollega Vi Bilägare fick en fråga om dragkrok där ett tidigare godkännande på en dragkrok förvandlades till en tvåa året efter för att reglerna om nyckellås ändrats. Läs vad frågeställaren fick för svar!

10 Kabes nya plåtismärke Affinity

Ska man slå sig in på den europeiska husbilsmarknaden idag måste man ha något helt eget eller vara superbilliga. Det nya Kabekontrollerade bolaget satsar på det första med Affinity.

Med detta önskar vi alla våra läsare en god fortsättning när vi nu kommit in i ett nytt år med ännu mer trevlig läsning!
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.