Bild
Nästa artikel
Hymer och Mercedes har samarbetat länge med de nya modellerna.
Hymer och Mercedes har samarbetat länge med de nya modellerna.

Nyheter 2019: Hymer+Mercedes

Nyheter

Hymer är först ut med att presentera husbilar på nya Mercedes Sprinter. Det innebär att husbilskörare nu får tillgång till säkerhetssystem som tidigare bara fanns i personbilar.

Hymers största nyhet till modellår 2019 är utan tvekan frukten av ett långt samarbete med Mercedes.

De hel- och halvintegrerade B-Klass Modern Comfort (BMC) är de första husbilar som skräddarsytts till den nya Mercedes Sprinter. Hymers egna SLC-chassi bildar bas till de nya serierna som till de yttre är väldigt lik Hymers övriga utbud av åtminstone de helintegrerade modellerna.

Två storlekar finns: BMC 580 är 6,99 meter lång och den längre heter 680 och är 7,29 meter lång. Båda är 229 cm breda.

Bilarna är byggda med Hymers lättviktsteknik och enligt den viktuppgift som finns att tillgå, och förmodligen gäller den mindre varianten, är tjänstevikten 2 900 kilo och totalvikten 3 500 kilo. Utrustningsnivå och tillval kan givetvis påverka de siffrorna.

 

Det som framförallt utmärker de nya bilarna är att många säkerhetssystem kommer på köpet med det nya basfordonet.

Aktiv bromsassistans, adaptiv farthållare och sidvindsassistans är system som kommer väl till pass även i en husbil.

Inga svenska priser finns presenterade när denna artikel skrivs men normalt sett brukar det kosta en del extra att köra med ett Mercedesmärke på motorhuven eller på grillen, och de nya varianterna är sannolikt inget undantag.

Något som säkerligen är väldigt tillfredställande för Hymer är att uttrycket ”Made in Germany” verkligen stämmer bra på dessa husbilar.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.