Ixeo finns nu även som ”vanlig” halvintegrerad. Sen tidigare finns Ixeo TL med längsgående taksäng.

Nästa artikel
Nyheter 2019: Ixeo med mera
Nyheter

Nyheter 2019: Ixeo med mera

Publicerad 9 september 2018 (uppdaterad 5 november 2020)

Ixeo finns nu även som ”vanlig” halvintegrerad. Sen tidigare finns Ixeo TL med längsgående taksäng.

Bürstner satsar till 2019 mycket på sitt koncept #wohnfühl som kan översättas till ”hemtrevnad” eller ”hemkänsla”. Helheten med belysning, planlösning, inredning och design ska ge känslan av att befinna sig hemma samtidigt som man upptäcker världen.

Till 2019 kommer Ixeo T nu även som en halvintegrerad serie.

Först ut är fyra nya modeller och senare i december kommer så en femte variant. Ixeo T hamnar i den övre mellanklassen och med Ixeo har Bürstner satsat lite extra på en personbilsliknande design.

Taksängen finns som tillval på samtliga Ixeo T-modeller men om den väljs bort finns istället ett läckert Sky Roof att tillgå. Detta Sky Roof kan fås i tre varianter där värstingen är en elstyrd glasruta omgiven av snygg belysning.

Andra nyheter från Bürstner är att man kan välja mellan ett glasvitrinskåp i köket, eller en nedsänkbar kaffemaskinhållare på samma plats.

En uppskattad möblering som kommer till fler modeller år 2019 är Bürstners loungehörnsoffa i aktern med nedsänkbar taksäng ovanför. Det är en lösning som verkligen ger ”hemkänsla” och en husbil med flera rum på liten yta.

Loungen (som vi testade i nummer 1.2018), finns till nästa år även i modellerna Lyseo TD 744, Ixeo I 744 och i december även modellen Ixeo T 744. Med andra ord två halvintegrerade (T) och en helintegrerad (I) variant.

Därtill kommer även en annan sorts loungebakdel fast med en mindre soffa för två personer och istället en nedsänkbar ­queenbed ovanför.

Queenbed-modellerna i fråga heter Lyseo TD 745 och Ixeo I 746 där den sistnämnda premiärvisas på mässan i Düsseldorf.

Just de olika queenbed-lösningarna har främst tagits fram för att möta efterfrågan i Frankrike där denna sänglösning är populär men även här i Sverige har de blivit allt populärare.

Nästa nyhet från Bürstner handlar om den främre sittgruppen där passagerarsoffan fått ge vika till förmån för två motstående soffor. Kallas couch to couch hos Bürstner.

Det ger mer rymdkänsla runt sittgruppen och istället för att trängas i samma soffa får baksätespassagerarna varsin bältad plats, på var sida om mittgången. Sidosofforna kan nämligen omvandlas till åksoffor (i rätt färdriktning) med bälten och ryggstöd.

Vidare fortsätter plåtisarna sin erövring av världen och i Tyskland står dessa småbilar idag för 44 procent av försäljningen.

Självklart möter även Bürstner denna efterfrågan och två modeller i deras populära City Car-serie kommer till 2019 att finnas med tillägget Harmony Line.

Det är ett utrustningspaket som funnits till de större husbilarna tidigare och till City Car (C600 och C603) ingår snygga dynor, designdetaljer och en mer omfattande standardutrustning.

En spännande van-nyhet från Bürstner är planlösningen i City Car C603 där den bakre passagerarsoffan har slängts ut och fått byta plats med ett utfällbart bord och ett antal skåp och lådor.

Det är med andra ord en ren tvåpersonsbil och varianten kan nog tilltala den som gärna tillbringar tid i sittgruppen utan gäster. Skåpen ger värdefull extraförvaring och i botten finns även uttag för stående flaskor.

City Car finns nu även i Harmony utförande.

City Car finns nu även i Harmony utförande.

Couch to couch lounge, eller soffa mot soffa-salong på svenska?

I City Car 603 har soffan ersatts med förvaringslösningar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.