Nya Niesmann+Bischoff Flair 920 EK.

Nästa artikel
Nyheter 2019: Större kök i Flair
Nyheter

Nyheter 2019: Större kök i Flair

Publicerad 9 september 2018 (uppdaterad 5 november 2020)

Nya Niesmann+Bischoff Flair 920 EK.

Lyxmärket Niesmann+Bischoff från Hymerkoncernen har inte ändrat mycket i sin inredning sedan 2012. I år ändrar de till lite ljusare träfärg i serierna Smove, Arto och Flair. Dessutom tillkommer några nya textilier.

Största bilarna på Iveco heter Flair och förra året satsade Niesmann mycket på säkerhet genom att som första stora liner fick den dubbla krockkuddar.

Till 2019 utökas säkerheten med tre olika körlägen som ändrar vägegenskaperna tack vare aktiva dämpare, sensorer och gyron. De olika lägena är Standard, Komfort och Sport.

Förutom att det ger mindre ”sjögång” i snabbare farter så minskas även bromssträckan när hjulen har bättre kontakt med underlaget.

En ny planlösning är Flair 920 EK som får ett större kök vilket efterfrågats av många kunder. Gott om svängrum och en utfällbar skiva liknande ett barbord underlättar ­köksarbetet.

Denna modell har även ett utrymme invid ingången vars lock döljer en sofistikerad ­dryckesförvaring.

Samtliga modeller från ­Niesmann med queenbed har fått tio centimeter bredare sängar. Flairs queenbed mäter nu 160 cm medan Artos säng (Arto 88F) breddats från 140 till 150 cm.

Detta har Niesmann löst genom att helt skippa garderoberna vid sängens huvudsida och ersatt dem med överskåp.

 

Serien Arto byggs på Fiat Ducato och här har de minsta modellerna 66L och 83B fallit bort även om den sistnämnda har ersatts av längre modellen Arto 88B.

Övriga förändringar är ny ljusare kulör på köksbänken av mineralmaterial samt en ny stendekor på vissa väggpartier. Nya Dometic TecTower finns i flera av Niesmanns bilar och det finurliga med den är förutom ugnen högst upp även att dörrarna kan öppnas från två håll.

Minsta serien Smove som kom 2016 får en ny läcker röd kulör inspirerad från biltillverkaren BMW. En annan nyhet är som sagt nya träfärgen invändigt men också att gasolförvaringen nu nås genom en egen lucka istället för via garaget.

 

En annan nyhet på samtliga modeller är att de kan fås med Alpine-stereon med stor nio tums skärm.

Niesmann+Bischoffs olika modeller av tyger, träer och inredningar kan väljas via deras ”konfigurator” på webben och snart släpper företaget en ny digital broschyr som via app och webb är tänkt att underlätta väljandet för kunderna. 

Det går att få en Alpine-stereo med 9-tums skärm.

Köket är omarbetat för att ge mer plats.

Niesmann+Bischoffs Smove finns nu i pepprigt rött utförande.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.