Bild
Nästa artikel
Swift Toscane 599 är en stor ­nyhet från den brittiska ­tillverkaren.
Swift Toscane 599 är en stor ­nyhet från den brittiska ­tillverkaren.

Nyheter 2019: Swift breddar repertoaren

Nyheter

Brittiska Swift hänger på trenden och plockar in plåtisar i sitt utbud. I den andra änden finns den stora 700-serien som nu utrustas med värmeväxlare och ramfönster.

Toscane heter alla Swifts modeller på den svenska marknaden och det som skiljer de olika typerna av husbilar är talet som följer.

Sedan tidigare finns 600-­serien som är små eller medelstora halvintegrerade husbilar med en totalvikt upp till 3 700 kilo.

Toscane 700-serie är numret större och kan fås med en totalvikt på 4 250 kilo som mest.

Gemensamt för de båda serierna är bland annat att de byggs på chassi från AL-KO och att de är rikligt utrustade i grundutförande.

 

Till 2019 kommer det att finnas en plåtis i Swifts svenska modellprogram. Namnet är Toscane 599 och som namnet antyder är den mycket riktigt 599 cm lång.

Ska man bara erbjuda en längd är det kanske den mest passande? 130 hk är standardmotorn men 150 hk finns som alternativ.

Färgen är stålgrå och precis som de större syskonen sparas det inte på utrustning eller säkerhet. Swift bygger sina passagerarsoffor i sittgruppen med stålram vilket är positivt ur krocksynpunkt och även plåtisarna genomgår denna prövning.

Till annan säkerhetsutrustning räknas alla tillgängliga säkerhetssystem Fiat erbjuder som ESP samt att bilens textilier är flamsäkra. I utrustningsväg kan nämnas att backkamera, parkeringssensorer bak, förstärkt fjädring och DAB-stereo med bluetooth är standard.

Bodelen är utrustad med gasolugn med grill, gas- och narkoslarm och systemet Swift Command som möjliggör app-styrning av system.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.