Bild
Nästa artikel
Hobbys plåtisar finns nu i olika utrusningsnivåer, här De Luxe.
Hobbys plåtisar finns nu i olika utrusningsnivåer, här De Luxe.

Nyheter 2019: Fler design- och valmöjligheter

Nyheter

Nästkommande års husvagnar, husbilar och vans från tyska Hobby bjuder främst på nyheter i form av designuppdateringar och fler tillval. Ett antal nya planlösningar har också tillkommit.

På presskonferensen i Rendsburg kunde Hobby visa upp en uppdaterad design på husbilsserien Optima.

På Optima De Luxe är ljusarmaturen samt spoilern på bakpartiet i ny utformning och sidodekoren har också fått ny design.

Även Optima Premium får en uppdaterad utvändig dekor. Två nya planlösningar med queenbed tillkommer i Optima De Luxe, T70 GQ och T70 HGQ.

Hos Hobbys kompaktbilar, ”plåtisar” som de kallas är den stora förändringen att Vantana-serien nu finns i de tre utförandena On Tour, De Luxe och Premium med utrustningsnivå, utvändig design och motor­effekt som skiljer dem åt.

Två planlösningar finns i samtliga utföranden, K65 FT med tvärställd dubbelsäng och K65 ET med två enkelsängar.

Samtliga Vantana-modeller har fått nydesignat hygienutrymme. Hobbys alkovserie Siesta vidareförs med endast designuppdateringar på sittgruppen och alkovsängen.

 

Bland husvagnarna tillkommer tre planlösningar. 515 UHL med enkelsängar, ­U-sittgrupp och nedfällbar taksäng finns i De Luxe-utförande.

540 FU har sittgrupp fram, dubbelsäng bak samt ett större hygienutrymme med dusch. 540 FU finns som Excellent och Prestige.

Den största nyheten är Prestige 720 WLC med långbäddar och hygienutrymme över hela vagnens bredd. Den kan fås med Alde vattenburen golvvärme som tillval. De lätta resvagnarna On Tour får en ny inredning till 2019.

På detaljnivå så är en nyhet att barnkammarvagnarna 545 KMF och 560 KMFe kan uppgraderas till totalvikten 2 000 kilo.

Prestige-serien kan också förses med ugn och grill ihop med tre gasolplattor och en elplatta.

Landhaus-serien utgår till säsongen 2019 medan De Luxe Edition och Premium vidareförs oförändrade.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.