Malibu Charming GT.

Nästa artikel
Nyheter 2019: Lyxplåtisar
Nyheter

Nyheter 2019: Lyxplåtisar

Publicerad 9 september 2018 (uppdaterad 5 november 2020)

Malibu Charming GT.

Försäljningen av Malibu plåtisar har varit en framgång i både Sverige och övriga Europa för Carthago. Till modellår 2019 är det också i denna kategori som en viktig nyhet finns. Men även Malibus vanliga husbilar uppdateras med smarta detaljer.

Den nya Malibu Van Charming GT har något som verkar bli en trend i plåtisvärlden; två panoramafönster i taket.

Det ger en ljusare interiör tillsammans med tygpanelen i taket där indirekt LED-belysning monterats.

Charming GT har också fått en takspoiler som minimerar vindbruset och ger bättre aerodynamik. Detta istället för det vanliga förvaringsutrymmet i hyttaket som många plåtisägare har slagit huvudet i när de ska ta plats i förarstolen.

Det ger som sagt en mycket ljusare sittgrupp men däremot går det inte att förvara bordet eller andra prylar ovanför huvudet längre. Nu är det kanske inte så många som använder utrymmet så en gissning är att ett fåtal upprörs över att facket försvunnit.

 

Utvändigt syns Charming GT tydligt tack vare färgsättning, dekaler och de runda rutorna på sidoväggarna samt alltså takfönstret om man ser den framifrån.

– Kompakthusbilarna (plåtisarna) från Malibu har varit en stor succé för Carthago på de flesta marknader och så även i Sverige, säger Karl-Heinz Schuler, ägare och grundare av Carthago.

När det gäller övriga sortimentet från Malibu så lanseras en ny planlösning i form av Malibu I 441 LE som bara mäter 6,63 meter men ändå har ett badrum (vario-bathroom) som kan stängas av i mittgången tack vare en enkel dörrstopp.

Lösningen gör att man kan byta om utan att dra för ­jalusierna i vindrutan. (Samma koncept finns även hos nya Carthago I 141 LE)

Vidare kommer ett par nya integrerade modeller i form av I 490 LE och I 500 QB med badrum som kan stängas av i mittgången. I början på nästa år kommer dessa också med ­halvintegrerade karosser.

Även Malibu förser bilarna med panoramafönster.

Klassiskt beprövad plåtislösning i Malibu Charming GT.

Malibu förknippas starkt med deras kompakthusbilar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.